100% L-Glutamine 240g

desno
Title:
100% L-Glutamine 240g
Šifra:
BI346
Price: 
1,990 RSD

 

-za bržu izgradnju mišićne mase
-za zaštitu mišića od razgradnje
 
L-Glutamine je amino kiselina, a amino kiseline su neophodne za izgradnju mišićnog tkiva. Kao i kod drugih amino kiselina i L-Glutamine ima značajnu ulogu kod sinteze belančevina i kod regeneracije mišića. L-Glutamine koriste ne samo mišićna tkiva, već ojačava imuni i probavni sistem. Iako se L-Glutamin svrstava u neesencijalne amino kiseline, ona je ustvari uslovno esencijalna, jer se pri fizičkom naporu i psihofizičkom stresu, troši, te, ju je potrebno dodatno unositi u organizam.
 
Tokom treninga u krvi se smanjuje nivo amino kiselina, što se u većem broju slučajeva ne može nadoknaditi. Niski nivo L-Glutamina dovodi do razgradnje mišićnih tkiva, čime se smanjuje obim i kapacitet muskulature. Organizam nije sposoban za savršenu regeneraciju niti za gradnju mišićnih ćelija. L-Glutamine povećava snagu, smanjuje vreme oporavka između treninga, smanjuje mišićne upale, pomaže povećanje mišićne mase, pokreće i održava anaboličke procese i sprečava razgradnju mišićnih tkiva. Dopunjavanje ishrane sa L-Glutamine pomaže sportistima da razviju svoju muskulaturu i obezbede adekvatne uslove za povećanje mišićnih ćelija. Bio Tech-ov 100% L-Glutamine je proizvod koji obezbeđuje mišićima neophodne količine ove amino kiseline.
 
Preporučena upotreba: Koristiti jednu porciju (5g) preparata pre i jednu porciju posle treninga.
 
Sastav količina po jednoj dozi ( 5 g ) količina na 100g %PDU
Kalorije 20.03kcal 400.7kcal  
Proteini 5000 mg 100g *
L-glutaminska kiselina (od ukupno proteina) 5000 mg 100g *
Ugljeni hidrati 0g 0g *
Masti 0g 0g *
* Preporučeni dnevni unos nije ustanovljen

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.