Kids Vits 120pastila

desno
Title:
Kids Vits 120pastila
Šifra:
NF511
Price: 
2,160 RSD

 

Nutricionističke potrebe deteta u razvoju su od velikog značaja, naročito u ranijim godinama života. Esencijalni nutrijenti, kao što su vitamini, antioksidanti, minerali i drugi važni kofaktori, igraju važnu ulogu u rastu i razvoju skeletne strukture, funkciji mozga, unutrašnjih organa i mnogih drugih delova organizma koji predstavljaju osnovu za zdrav psiho-fizički razvoj. Na žalost, deca ponekad mogu da budu vrlo nezgodna kada je u pitanju ishrana i uzimanje raznovrsnih namirnica. Kao rezultat odbijanja određenih namirnica i jednolične ishrane, može da dođe do nezadovoljavanja osnovnih nutricionističkih potreba i deficijencije određenih nutrijenata vrlo važnih za razvoj, pa čak i do narušavanja celokupnog zdravlja.
 
Kada se radi o zdravlju našeg deteta, ništa ne prepuštamo slučaju. Biramo samo najbolje. Kompanija NOW Foods se potpuno uklapa u takav način razmišljanja. Zato su na naučnoj osnovi formulisali i stvorili multipreparat Kid Vits za svakodnevno upotpunjavanje ishrane, koji ne sadrži uobičajena punjenja i aditive, dodatke koji se nalaze u gotovo svakoj masovno popularnoj hrani koju deca najviše vole i koja je najmanje zdrava za njih. Potpuno suprotno tome, kompanija NOW je u svoj proizvod inkorporirala savršeno izbalansiranu mešavinu vitamina i minerala, a sve to u obliku interesantnih tableta (pastila) u obliku životinja izuzetno prijatnog voćnog ukusa, koje se mogu gristi i žvakati. Kid Vits ne sadrži veštačke boje i ukuse, soju, mleko, jaja, žitarice, ni kvasac, a zaslađen je dekstrozom. Doze su prilagođene preporukama FDA. Multivitaminski preparat Kid Vits može detetu da obezbedi bolje zdravlje tako što mu daje:
 
- jači imunitet
- bolji apetit
- sve neophodne nutrijente koje inače redovno ne unosi hranom
- ukusan slatkiš posle obroka
 
Preporučena upotreba: deca starosti 4 god. i više: 2 pastile dnevno uz jelo; deca starosti od 1 do 3 godine: 1 do 2 pastila dnevno uz jelo.
 
Napomena: Ovaj preparat sadrži gvožđe. Predoziranje proizvodima koji sadrže gvožđe može da izazove trovanje dece mlađe od 6 godina. Preparat zato treba držati van domašaja dece. U slučaju predoziranja, odmah se obratiti lekaru.

Sastav 2 tablete (topive u ustima)

Količina po dozi

Kalorije

15g

Ugljeni hidrati

3g

Šećeri 2g

Vitamin A

5000 IU

Vitamin C

60 mg

Vitamin D

200 IU

Vitamin E

30 IU

Tiamin

1,5 mg

Riboflavin

1,7 mg

Niacin

20 mg

Vitamin B6

2 mg

Folna kiselina

400 mcg

Vitamin B12

6 mcg

Biotin

300 mcg

Pantotenska kiselina

10 mg

Kalcijum

20 mg

Gvožđe

5 mg

Jod

150 mcg

Magnezijum

10 mg

Cink

3 mg

Mangan

100 mcg

Hrom

120 mcg

Molibden

75 mcg

Kalijum

5 mg

Napomena: čuvati na hladnom i suvom mestu, van domašaja dece.