Omega 3-6-9 100softgel kapsula

desno
Title:
Omega 3-6-9 100softgel kapsula
Šifra:
NF619
Price: 
1,770 RSD

 

Esencijalne masne kiseline
Podrška zdravlju srca i krvnih sudova
 
Now Foods Vam predstavlja izbalansiranu smešu dve polinezasićene masne kiseline (i njihovih derivata) neophodnih za brojne funkcije u ljudskom organizmu. Omega 3 iz lanenog ulja i kanadske uljane repe i omega 6 iz jagorčevine i crne ribizle. Oleinska kiselina, i omega 9 iz kanadske uljane repe i lanenong ulja spada u mononezasićene masti, još uvek nerazmotreno esencijalna, ali svakako ima dobrobitnu ulogu za zdravlje ljudskog organizma.
 
NOW Omega 3-6-9 su nezasićene masne kiseline biljnog porekla. U ovom preparatu omega 3 esencijalne masne kiseline potiču iz lanenog, kanola i bundevinog ulja, omega 6 iz ulja žutog noćurka, bundeve i crne ribizle, a neesencijalna masna kiselina omega 9 (oleinska kiselina) iz kanola i lanenog ulja. Pravilnom ishranom se može uneti u organizam dovoljna količina masnih kiselina, ali to često nije slučaj, pa organizam ne uživa u punoj meri brojne koristi od njih.
 
Nezasićene masne kiseline redukuju mogućnost pojave koronarne bolesti srca, jer smanjuju depoe masti i regulišu metabolizam holesterola, regulišu cirkulaciju i smanjuju visok krvni pritisak. Deluju pomoću prostaglandina, složenih supstanci nalik na hormone koje kontrolišu rad svih organa, naročito srca, krvnih sudova i kože i utiču na funkcionisanje imunološkog sistema. Prostaglandini imaju još antiinflamatorno dejstvo zahvaljujući kojem olakšavaju bolove i upale kod ljudi koji pate od reumatoidnog artritisa. Masne kiseline regulišu metabolizam holesterola, što podrazumeva prenošenje, pretvaranje u druge supstance, deponovanje i sekreciju. Na taj način one pomažu dobrom (HDL) holesterolu da se neometano kreće krvotokom i da se pretvara u so žučne kiseline. Ako je ovaj proces ometen, nastaju degenerativna stanja na srcu i arteriji. U nekim studijama ističe se njihovo antikancerogeno dejstvo, ali to nije potvrđeno većim brojem naučnih studija.
 
Preporučena upotreba: kao dijetetski suplement, uzimajte 2 soft gel kapsule 1-3 puta na dan sa obrokom.
Sastav jedne doze (2 soft gel kapsule) Količina
Ukupno kalorija 20
Kalorije iz masti 20
Ukupno masti 2 g
Zasićene masti < 0.5 g
Polinezasićene masti 1,5 g
Mononezasićene masti < 0.5 g
Holesterol 0 mg
Laneno ulje (hladno ceđeno, organsko) (Linum usitatissimum) (seme) 1400 mg
Jagorčevina (hladno ceđeno) (Oenothera biennis) (seme) 300 mg
Ulje kanadske repe (hladno ceđeno) 260 mg
Ulje crne ribizle (Ribes nigrum) (seme) 20 mg
Ulje semenka bundeve (Curcubita pepo) (seme) 20 mg

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.