L-glutamine 600g

desno
Title:
L-glutamine 600g
Šifra:
SN1026
Price: 
3,340 RSD

 

-brži oporavak i regeneracija organizma
-prirodni podsticaj anabolizma (izgradnja mišićne mase)
-sprečavanje katabolizma (razgradnje mišića)
-snažniji imunitet
 
Glutamin je jedna od najvažnijih aminokiselina, kako u bodibildingu tako i u sportovima izdržljivosti jer značajno utiče na oporavak nakon napornih treninga.
 
Glutamin ubrzava celokupni telesni oporavak igrajući naročito važnu ulogu u obnovi i izgradnji mišićne mase. U slučaju bolesti i stresa (trening je takođe stres) muskulatura iziskuje više glutamina nego što organizam može da obezbedi i generiše iz sopstvenih rezervi. U ovoj potrazi počinje razgradnja mišićnog tkiva što rezultuje neželjenim efektima. Navedeni proces se može izbeći dodatnim unosom preparata glutamina.
 
Glutamin ima snažan uticaj na metabolozam proteina (povećanje njihove ugradnje), na efikasnu sintezu glikogena u jetri (povećanje energetskih zaliha), a direktno utiče i na smanjenje upala mišića. Stimuliše lučenje prirodnog hormona rasta i u sadejstvu sa insulinom povećava obim mišićnih ćelija.
 
Pored svega, on obezbeđuje gorivo i za moždane ćelije izoštravajući umne sposobnosti i koncentraciju. Pomenimo još samo da se velike količine glutamina angažuju u proizvodnji najmoćnijeg antioksidansa u našem telu, glutationa, što njegovu vezu sa opštim stanjem organizma čini posve očiglednom.
 
Preporučena upotreba: kao dijetetski dodatak uzimati 1 porciju dnevno sa vodom, sokom ili nekim drugim nemasnim napitkom nakon treninga a pre obroka. Preporučljivo je kombinovati glutamin sa napicima koji sadrže ugljene hidrate.
 
Napomena: Dnevna doza zavisi od trenutnih potreba, pa vrednosti unosa mogu da odstupaju.
Sastav na 6g  
L-glutamin 6000 mg  
 

Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.